Vaxning

Vaxning

Första gången du gör en vaxning kan det göra ont, p.g.a. att håren är grova och sitter djupt i hårsäckarna. Vaxar du dig regelbundet kommer håren bli tunnare och inte kännas lika mycket. Vår rekommendation är att vaxa sig var 4:e eller 5:e vecka för ett hårfritt resultat så länge som möjligt.

Innan vaxning
Raka dig inte tre-fyra veckor innan. Det är viktigt att håret inte är kortare än 0,5 centimeter. Annars kan det vara svårt att fånga upp hårstrået då vaxet inte får ordentligt fäste. Låt därför håret växa ut innan en vaxning. Hur lång tid det tar beror på din hårväxt, men generellt ca tre veckor.
Har du rakat dig mellan vaxnings tillfällena kan vissa hår förbli kvar trots vaxning detta p g a att håret växer i olika faser och att de helt enkel inte hunnit komma växa ut eller för att de fortfarande är för korta för att fästa på vaxet. För bästa resultat bör man alltså inte raka sig mellan vaxnings tillfällena. Man ska även undvika sola och bada innan behandlingen. Det är bra att peela huden inför vaxning, då följer dem små korta strån med lättare och dem inväxta strån kan lättare komma ut ur huden. Du skall ha en ren hud dvs utan någon bodylotion eller liknande på det område som skall vaxas annars fäster vaxet sämre.

Efter vaxning
Efter behandlingen kan huden bli irriterad och röd. Det tar allt ifrån timmar upp till 2 dygn innan huden ser ut som vanligt igen. Tänk på att inte ta med smutsiga fingrar på det nyvaxade området då detta kan skapa irritation i huden. Efter vaxningen skall du inte utsätta huden för starka kemikalier, klorvatten, offentliga bad eller direkt solljus inom 24 h eller åtsittande kläder.
Undvik inåtvända hårstrån
Vi har även en tillväxthämmande och antiinflammatorisk spray som du kan köpa med dig hem för att undvika hjärtsäcksinflammationer.

Priser
Vaxning överläpp 149 kr
Vaxning haka + överläpp 210 kr
Vaxning 1/1 armar 350 kr
Vaxning 1/2 armar 290 kr
Vaxning armhålor 220 kr
Vaxning bikinilinjen 249 kr
Vaxning Brasiliansk 399 kr
Vaxning 1/2 ben 380 kr
Vaxning 1/1 ben 480 kr
Vaxning halva ben + bikini 549 kr (halva ben + brasilianskt 600 kr)
Vaxning hela ben + bikini 620 kr (hela ben + brasilianskt 700 kr)
Vaxning halva ben + bikini + armhålor 600 kr (brasilianskt 699 kr)
Vaxning hela ben + bikini + armhålor 710 kr (brasilianskt 749 kr)
Vaxning rygg 450 kr
Vaxning rygg + axlar 499 kr
Vaxning rygg + axlar + bröst 650 kr
Vaxning bröst + mage 499 kr